mandag 20. juni 2011

Bassist Bjørn Bjørn 2.

Bjørn Bjørn fakta: Mor til Bjørn, Binna Bjørn, var slagbjørn. Hun ble skutt av menneskedyr i 2004, kun kort tid etter at hun hadde satt ny personlig rekord i sin favorittsport - saueklasking. Sønnen har siden unngått både menneskedyr og sauer. Ingen vet hvem Bjørns far er. Binna var nemlig litt løs på pelsen i yngre dager.
 
Og vips, så hadde tegningen "Duo" skiftet navn til "Trio."

lørdag 18. juni 2011

Bassist Bjørn Bjørn 1.

Du har sett denne, ikke sant?
 Og denne?
Vel, meningen bak disse var at alle dyrene i Ulveblues-universet, ned til minste statist, skulle få en plass i et, etter hvert, stort band. En miks av denne...
 ... og denne...
... bare med enda flere figurer og instrumenter. Dette skulle til slutt bli en kjempeposter. Bandet skulle øke med hver "Møt karakterene"-artikkel. Jeg plukker nå opp den tråden igjen, før vi kommer for langt.

Til nå har vi altså Ulf Gråbein på sang og gitar, og Gunnar Gaupe på banjo. Ellers har du møtt Elgen, Oterne og Bjørn Bjørn. Elgen må være med, men han spiller ikke noe og skal, som i det første, mindre bandbildet, bare stå og skule stygt. Bjørn Bjørn spiller bass, Ofelia Oter torader, og Trude og Lutt korer naturligvis.

En idè dukket også opp på et Innoventus-møte - nemlig å bruke dette som en avslutning på filmen, sammen med, eller før, rulletekstene. Da vil en og en figur komme inn og spille sitt instrument, samtidig som credits for stemmeskuespiller dukker opp. Nå må jeg altså også tenke på lydbildet, og det bandet først og fremst trenger er et bass-komp.

Jeg starter, som vanlig, med en blyantskisse. Siden denne skal males er jeg ikke veldig nøye. Vil uansett ta avgjørelser i maleprosessen.
 Duoen blir til en trio, og jeg legger jeg inn basisfargene.
Deretter markerer jeg cirka høylys og skygger. Lyset kommer inn over Bjørns venstre skulder.
Det får holde for i natt. Med andre og utenlandske ord: To be continued.

Men, mens vi er inne på bjørner...

Må bare si at vi eks-vikinger er noen jævla pingler når det gjelder rovdyr. Har tidligere skrevet om dette på Beyond-sidene mine - at det i New Jersey, nabostaten til New York, lever 3500 svartbjørn. Norge har det halve av New Jerseys befolkning, og er fjorten ganger større. Og i Sverige lever 3300 bjørn. I forhold til Norge har Sverige en beundringsverdig rovdyrpolitikk. Men her har stortinget nå, særlig ved å utvide nødvergereglene, bestemt å redusere bjørnebestanden. Ved siste telling i 2009 hadde vi 164 brunbjørn i Norge, så ut og skyt.

Fjorten ganger større, mann!

Vår ynkelige ulvebestand på drøye 30 dyr vil få samme skjebne, men jeg skal ikke hyle på ulvens vegne i dag også. Er faktisk skikkelig lei meg nå. Les mer på sidene til WWF, som mener dette er første skritt på veien for å utrydde rovdyr i Norge. Vanskelig å være uenig. Og takk til Pål for linken.

mandag 13. juni 2011

Innflyging Villmarka.

Som tittelen sier, i dag skal du få være med på en flytur til hjertet av Villmarka, Ulf Gråbein, Gunnar Gaupe, og de andre dyrenes hjem. Turen er i form av storyboards. Sikkerhetsbelte er valgfritt, og de samme røykebestemmelsene gjelder som der du for øyeblikket befinner deg.

Prosjekt Ulveblues ønsker deg en fin - om enn kort - tur.

søndag 12. juni 2011

Møt karakterene 5: OFELIA, TRUDE OG LUTT OTER.

Dyrepark-oter som venter på mat.
I dag skal jeg ta dere gjennom en karaktertegning til filmprosjektet - fra røff skisse til ferdig fargetegning. Dette er i en scene fra manuset, etter at oterungene - Trude og Lutt - har lurt Bjørn Bjørn ut i en otersklie. Tegningen under har du sett før.

Om scenen blir med i den endelige filmen er foreløpig usikkert. Det gjelder forøvrig det meste i manus. Jeg har ikke enevelde i Ulf Gråbeins verden lenger.

Først altså, en røff blyantskisse av alenemoren og hennes to rampunger.
 Deretter følger en oppstrammet blyantskisse - en såkalt rentegning. Legg merke til at Trude og Lutt ikke har værhår som moren. I virkelighetens verden har oterunger naturligvis også slike, men her er de fjernet for å skille dem med litt mer enn størrelsen. Hele familien er ganske like, og en slik forskjell vil - i tillegg til stemme, farger og bevegelser - hjelpe med identifisering i nærbilder.
Under en virkelig oter, knipset på research-tur i Kristiansand Dyrepark fredag. Som du ser har den adskillig mer hår i trynet enn min karikerte versjon. Ørret digger de begge.
 Tegningen tusjes og blyantstrekene viskes ut. Jeg søler kaffe på originalen. Grrr. Så skanner jeg tusjtegningen, og renser den for urenheter. Som kaffesøl.
Nå legges fargene på, og tegningen er ferdig. Dette er ganske enkel fargelegning som kan gjøres i alle tegneprogram. Last gjerne ned svart/hvitt-tegningen og prøv selv.
Til slutt, oterfamiliens hus, fra et stadig voksende Villmarka-maleri. Bak til venstre ser du lyset fra Bjørn Bjørns bjørnehi.
Trykk på bildet om du vil se det større.

fredag 10. juni 2011

Navnekonkurranse 3: Hva skal barna hete?

Endelig er bestemmelsen tatt. Jeg har forsøkt å ta et navneforslag som ikke er fra folk jeg kjenner, men det har skjært seg. Så - vinneren er Frode Helland Johansen, alias Tubbs, med forslaget Trude og Lutt. Et par navn som passer bra til musikken i tittelen Ulveblues. Du vinner en hvit t-skjorte med bildet under, og den originale tusjtegningen til motivet...
... og som bonus får du også originalen til tegningen nedenfor. Grattis! Og takk til andre deltagere. Det blir flere konkurranser etterhvert.
Til slutt, og fullstendig urelatert, her er en ny tegning jeg laget denne uken for parkaksjonen Kreative Krefter i Arendal. Mer info her http://agderposten.no/article/20110609/LOKAL8/110609824/1004/ABONNEMENT