lørdag 15. januar 2011

Den siste ulven.


Godt nyttår, og velkommen til Prosjekt Ulveblues, som du her vil kunne følge -  i tekst, foto, skisser, tegninger og video - mot diverse mål. Alle fryktelig langt borte for øyeblikket. Et TV-spill. En bok. Og først og fremst - en film. Jada, svære mål, jeg vet, så skulle prosjektet gå opp i flammer vil du ha sete på første rad. Men det er ingen grunn til å finne frem asbestdressen riktig enda...

Akkurat nå arbeides det for fullt med manus og produksjonstegninger til en kort trailer, en teaser, som blant annet skal benyttes til å skaffe investorer til prosjektet. Mer om dette neste uke.


EN LITEN FORHISTORIE, DEL 1: MÅNEGARM.

Ulf Gråbein har hovedrollen i Ulveblues, og som ulv føler han seg meget utryddningstruet. Jeg er ikke sikker på hvor Ulf kom fra, men han dukket først opp i hodet mitt en gang på slutten av nitti-tallet. Jeg hadde en tittel - Den Siste Ulven - hvor hovedkarakteren var den siste av sitt slag utenfor dyreparkene. Et ålreit opplegg for en barnebok syntes jeg, men snart druknet den ensomme ulven i andre prosjekter, og det skulle gå flere år før han besøkte skallen min igjen. Det var under arbeidet med første bok i serien Hinsides Et Reisebrev.
Fra Hinsides Nr. 1, utgitt av Seriehuset i 2006. Dessverre tok forlaget kvelden før det ble flere bøker.
Hinsides dreier seg om en tur i dødsriket, guidet av et merkelig, grønt vesen kalt Froskemannen. På reisen blir han gjest hos en voksen Rødhette, og ektemannen hennes Månegarm - en diger ulv med opprinnelse i norrøn mytologi. I serien kalles han også Den Evig Sultne, et passende navn siden det er meningen han skal spise månen når Ragnarok, verdens undergang, kommer. I Månegarms hus har alle mareritt hver natt, og Froskemannen har et hvor han blir den siste ulven, levende sulten og ensom i New Yorks gater.
Bildet av ulven i byen hadde opprinnelse i en stakkarslig, skinnmager bikkje sett i rushtrafikken i Miami i '98. Dersom kameraet med bildene herfra ikke hadde blitt stjålet en uke senere i Mexico, ville kanskje denne scenen inneholdt palmer. Eller ikke.
Jeg kom aldri langt nok i serien til å avsløre dette, men i denne inkarnasjonen var den andre ulven Månegarms lenge savnede bror, Skoll. Ved Ragnarok skal han ete sola. Ingen god idè å delta i spisekonkurranser med disse brødrene, altså.
 Fortsettes neste fredag, som vil bli fast dag for oppdateringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar