fredag 4. mars 2011

Møt karakterene 1: ULF GRÅBEIN.

Hele Ulveblueshistorien er, naturlig nok, bygget rundt Ulf Gråbein. Det er han som er det bærende elementet. Jeg skal ikke nekte for at idèen har bakgrunn i en livslang fascinasjon av ulv, og et ønske om å få ha dem i naturen vår. Og i hele naturen, ikke maks 30 dyr i et begrenset område på Østlandet. En gang håper jeg å kunne sitte ved et leirbål i indre Agder og høre en ulveflokk synge i natten, men sliter med å tro på det. Ulv har ingen verdi i kroner, i motsetning til vilt og husdyr.

Skulle jeg noen gang lage en ny historie fra dette universet ville Ulf gått inn blant bifigurene, mens hovedfokus lå på et nytt dyr, et truet dyr fra norsk fauna vi ikke har blitt kjent med enda. En fjellrev kanskje, eller en jerv? Tiden vil muligens vise.
Lekende fjellrev i Kristiansand Dyrepark.
 Den aller første skissen jeg gjorde på Ulveblues-konseptet har vært savnet siden før tegneserien Byulven ble til. Ulf Gråbein ble tegnet slik jeg så den skissen i hodet. Men denne uken dukket the real thing opp under leting etter noe helt annet. Ulf hadde ikke noe navn enda, men fargene tilsier ikke at etternavnet hans hadde blitt Gråbein. Tror neppe et endelig cover blir så ærlig i undertittelen...
Ikke datert, men fra siste halvdel av nittitallet.
Ulf Gråbein er overbevist om at han er den siste ulven i verden, og føler seg meget utryddningstruet. Dette medfører et, til daglig, ikke altfor lystig humør. Når Ulf er nede uler han - derav tittelen Ulveblues - selv om han vet ingen andre ulver vil svare.
Blyantskisse av Selangtfjellet med Gråbeintoppen.
 Bluesen avsynges gjerne fra toppen av Selangtfjellet, som derfør har blitt døpt Gråbeintoppen av de andre dyrene. Ulf synes huler er for snobber og familiefolk.

 Når vi møter Ulf først er livretten hans elg - dessverre alltid representert ved Villmarkas hissigste dyr, som også har Villmarkas største gevir.

 Utrolig nok skal livet bli enda vanskeligere for Ulf Gråbein før det blir bedre. Og mer kan vi ikke si om det uten store varsler som: OBS! SPOILER! Så ignorer siste melding, og snipp snapp.
Neste fredag: Gunnar Gaupe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar